четверг, 13 мая 2010 г.

Історія парфумів

Людство відкрило корисні властивості різних ароматів ще в глибоку давнину. Спалюючи на вогнищі певні ароматні рослини (гілки вишні, смородини, сосни, листя лавра), люди поліпшували смакові і ароматні якості їжі. Тому в один час методика ароматизації стала вживатися в храмах на вівтарях. Згодом люди зрозуміли інші якості аромату - і почали використовувати їх, щоб ввести себе в певний стан - божественне просвітлення (спалюючи смоли бурштину або листя деяких видів південноамериканських пальм). У стародавні часи на Україні дівчата плели вінки з ароматичних рослин, до того ж у традиції відображені настрої, навіває певними ароматами: полин - печаль, м'ята - розквіт жіночої краси, півонії - пристрасність ...

Геродот писав, що в давні часи ялівцем обкурювали будинок, щоб у нього не вдарила блискавка. А на Україні людини обкурювали будяками, щоб зняти порчу або уберегти від лихого ока. Говорили, що відьми бояться аромату будяка.
Пахощі були винайдені в давньому Єгипті, звідки поширилися на Рим. У Римі приємний аромат, витікаючий від людини, був символом чистоти. Душілісь не тільки знати, а й слуги

За часів Середньовіччя культура парфумерії пішла з варварської Європи на просвітлений Схід। Саме араби винайшли метод дистиляції, чим суттєво поліпшили процес виробництва парфумів.

В епоху Відродження парфумерія повертається в Європу. Тоді парфумерія була покликана перебити неприємний запах від знаті. Перша парфумерна фабрика була створена ... в монастирі, а першими парфумерами були ... ченці з ордену домініканців (це орден інквізиції)! Таким чином, ширше поширилися парфуми на початку 17-го століття.

Ну а сьогодні парфумерія стала справжнім мистецтвом. З'єднати десятки різних ароматів в один унікальний і цілісний парфум - таємниця, яку не наділити в слова ... Широке розмаїття духів і туалетної води допоможе навіть самої унікальну особистість знайти парфум, який підкреслить її загадковість і чарівність, жіночність або мужність, красу або силу. Ну а ми допоможемо Вам дізнатися про все про духів, туалетної води, дезодоранту, одеколон і другий ароматичних косметиці, які Вас цікавлять, і замовити парфумерію прямо до себе додому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий