среда, 19 мая 2010 г.



Доменіко Дольче і Стефано Габбана / Domenico Dolce & Stefano Gabbana

Домініко Дольче - невисокого зросту, ледачий і повільний, з зеленими завжди усміхненими очима. Він народився 13 серпня 1958 року в передмісті Палермо, столиці Сицилії. Батьки його були не з багатих, хоча батько голосно іменувався "керуючим" невеликої швейної фабрики. Сім'я дотримувалася суворо сицилійського "домострою" - слово батька було міцніше сталі. Батьки Домініко не балували - нові іграшки та одяг перепадала дитині не часто. Лише по неділях хлопчик міг надягати "парадно-вихідний" вузький вовняний костюм для походу до церкви. "З шести років Домініко допомагав у майстерні свого батька. Ще в дитинстві він настільки добре опанував майстерністю крою та шиття, що міг майже не дивлячись пришити рукава до чоловічого піджака. Близькі називали його Моцартом - за таку ж геніальність у шитті, як у композитора в музиці. А для розваги хлопчик із клаптиків моделював мініатюрні сукні та костюмчики. За традицією подорослішавши, Домініко повинен був увійти в сімейний бізнес батька. Але він робить інакше - після закінчення школи вступає до університету. Провчившись у ньому близько року, Дольче кидає його і вступає до художньої школи. Закінчивши навчання, відправляється до Мілана.

Стефано Габбана - повна протилежність: кароокий, високий, худий і дуже говіркий. Народився він 14 листопада 1963 року в Північній Італії, в Мілані. Тут були вже не такі суворі звичаї, тому хлопчик виховувався в неповній сім'ї. Він був позашлюбним сином одного з найбагатших і відомих міланських стилістів. Сімя його не бідувала, і підліткові не складало особливих зусиль бути модником. На початку кожного сезону Стефано купував собі саму модну річ з магазину фірми "Фіоруччі", що спеціалізується на екстравагантності і яскравому одязі для підлітків. Як стверджує модельєр: "Але я й думати не міг, що створення одягу стане моїм власним бізнесом".

Стефано малював з раннього дитинства, буквально "ріс з олівцем у руках". Пізніше в Мілані він вивчав графічне мистецтво на відділенні графіки та дизайну художнього коледжу і працював художником-графіком. Коледж Габбана закінчив, отримавши спеціальність "Креативний директор", але так і не пропрацював ні дня. Молоду людину манили зовсім інші можливості. Домініко Дольче і Стефано Габбана завжди доброзичливі і відкриті до спілкування, ні від кого не приховують ні думок з приводу своєї творчості, ні свого особистого життя. "Ми можемо бачити різні сни, випробовувати різні бажання, бути одержимими різними ідеями. І хоча, на перший погляд, вони будуть принципово різні, але завдяки особливим хвилях, які пов'язують нас, ми можемо подолати будь-які розбіжності і прийти до рішення - деколи вельми несподіваного , але єдино правильним у цій ситуації ".

Модельєри більше 20 років жили сім'єю і вважали, що нічим не відрізняються від гетеросексуальних пар. Домініко Дольче стверджує: "Ми обожнюємо проводити час разом, але при цьому цінуємо і поважаємо свободу кожного. Ніякого домострою! Я, наприклад, вільний час вважаю за краще проводити вдома, готуючи всякі делікатеси, а Стефано Габбана любить вечірки, нічні клуби, галасливі компанії. І ми не намагаємося нав'язувати один одному свій стиль життя - ми просто вміємо цінувати всі її боку ".

Чого не вистачає їм для повного щастя, - можливості мати дітей. Зовсім недавнього всюдисущі журналісти рознесли слух про розпад знаменитого дуету. Домініко Дольче і Стефано Габабана спростували чутки і підтвердили, що продовжуватимуть працювати разом і надалі. Домініко Дольче заявив: "На професійному рівні ми разом, наша співпраця - це основа нашої імперії, наше взаєморозуміння дозволяє нам продуктивно працювати, а наше минуле назавжди з нами ..." І на черговій Тижні Високої моди в Парижі знову з'явиться маленький кравецькі шедевр від Dolce & Gabbana.


Комментариев нет:

Отправить комментарий