вторник, 18 мая 2010 г.


Бренд Лакоста

Бренд Lacoste з'явився на світ завдяки людині на ім'я Рене Лакост (René Lacoste), легендарному французькому тенісистові 30-х років 20-го століття. Історія його «алігатора» почалася в 1927 році, і він любив розповідати як з'явилася його емблема. «Я отримав прізвисько" Алігатор "в американській пресі, - згадував він. - Ми з капітаном французької збірної на Кубку Девіса посперечалися на валізу з крокодилячої шкіри, який він повинен був мені купити, якщо я виграю важливий для команди матч. Публіка дуже полюбила це прізвисько, мені здається воно відмінно підходить до мого стилю на корті, що не дозволяло піти без видобутку! І мій друг Роберт Джордж намалював цього алігатора, який з тих пір і був вишитий на моїх тенісних сорочках ».

У 1933 році Рене Лакост завершив спортивну кар'єру, і, спільно з великим мануфактурним промисловцем того часу Андре Гільє, відкрив фірму La Chemise LacosteСорочки Лакост»). Деякі історики стверджують, що «фірмовий алігатор», незмінно прикрашав всі випущені сорочки, був першим в історії брендом, представленим безпосередньо на одязі.

Компанія випускала не тільки сорочки для тенісу, а й для гольфу та тенісного спорту, а в 1951 році зробила невелику революцію, почавши випуск кольорових сорочок - до цього всі тенісні сорочки були виключно білими!

У 1963 році біля керма компанії встав син засновника, Бернар Лакост, і при ньому компанія домоглася виняткового зростання - продажі компанії вийшли на рівень 300 000 одиниць на рік, і саме при ньому компанія почала випускати верхній одяг, парфуми, окуляри, взуття, годинник і безліч товарів зі шкіри. Продукція Lacoste стала продаватися по всьому світу, а на компанію стали працювати найвідоміші світові дизайнери (наприклад останні колекції були розроблені французьким дизайнером Крістофом Лемер (Christophe Lemaire)

У 2005 році майже 50 мільйонів одиниць продукції Lacoste розійшлися через фірмову мережу магазинів більш ніж у ста дев'яти країнах.

В одязі від Lacoste виступає безліч відомих спортсменів ,у тому числі тенісист Енді Роддік (Andy Roddick) і гольфіст Колін Монтгомері (Colin Montgomerie).

У 2005 році Бернар Лакост серйозно захворів і передав управління компанією своєму молодшому братові Мішелю. З 2006 року Lacoste продає свою торгову марку різним компаніям. Так, наприклад, компанія Devanlay має ексклюзивне право на виробництво одягу Lacoste, Pentland Brands виробляє взуття, а Samsonite - шкіряні вироби.

Всі ці речі продаються як у фірмових магазинах, так і в незалежних торговельних мережах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий